Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

O predavanju:

 Je li nužno da prolaz na školskoj provjeri znanja bude 50 %? Kako odrediti kriterije za pojedinu ocjenu? Kada pojedinim zadatcima dati veću važnost?

Ova radionica ponudit će odgovore na ta i neka druga pitanja uz praktične vježbe.

O predavačicama:

Doc. dr. sc. Natalija Ćurković zaposlena je u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojemu vodi Odjel za istraživanje. Doktorirala je u području školske psihologije i psihologije obrazovanja. U svojem je znanstvenom i stručnom radu posvećena ispitivanjima valjanosti obrazovnih mjerenja, odnosno traženju odgovora na pitanje mjerimo li ispitima znanja uistinu ono što želimo mjeriti. Dosad je održala mnoga predavanja za učitelje i nastavnike s temama vezanim za školsko i vanjsko vrednovanje

Dr. sc. Sanja Fulgosi zaposlena je u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Odjelu za istraživanje kao viši stručni savjetnik specijalist. Nakon što je radila u srednjoj strukovnoj školi te bila asistentica u Zavodu za lingvistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posvetila se vrednovanju u obrazovanju. Radila je na razvoju koncepata različitih ispita iz hrvatskog jezika kao što su, primjerice, ispiti državne mature i nacionalni ispiti. U posljednje se vrijeme intenzivno bavi razvojem ispita za hrvatski jezik kao strani. Osim jezičnih ispita, ima iskustvo u razvoju ispitivanja multidisciplinarnih područja vezanih u sklopu predmetnih kurikuluma. Vrednovanje smatra integralnim dijelom kvalitetnog poučavanja. O tome je održala mnoga predavanja za učitelje i nastavnike.