Učitelji, nastavnici i ravnatelji iz cijele Hrvatske imaju samo pohvalne riječi za certificirani program Akademije znanja, osmišljen radi pružanja stalne podrške članovima 5+ kluba Školske knjige.

Tijekom ove školske godine uživali su u dvanaest zanimljivih predavanja i stekli mnoga korisna znanja i vještine koje mogu primjenjivati u svakidašnjem životu unutar i izvan učionice. Ako to niste iskusili iz prve ruke, obvezatno pročitajte što o Akademiji znanja kažu njezini polaznici.

Nikolina Matovina Hajduk: Ponovno sam se zaljubila u svoje zanimanje

„Školska knjiga oduševila me Akademijom znanja, a predavač Goran Vlašić, stručnjak na području inovacija, inspirirao me da ponovno doživim svoje zanimanje kao najvažnije zanimanje današnjice.

Slušala sam njegova predavanja potpuno uživljena i maksimalno motivirana i na neki način mogu reći da sam se ponovno zaljubila u svoje zanimanje”, izjavila je Nikolina Matovina Hajduk, dipl. učiteljica iz OŠ Pavleka Miškine. 

Majda Tometić: Inspirativna predavanja kojima se treba uvijek vraćati

„Akademija znanja i inspirativni predavač Borna Lulić potiču me na razmišljanje kako najprije motivirati sebe, a onda i svoje kolege učitelje te kako da postanemo svjesni svih vrlina koje nosimo u sebi i počnemo ih primjenjivati u praksi.

Bornina su predavanja bila tako jednostavna, ali zbog složenih pitanja koja otvaraju smatram ih onom vrstom predavanja kojima se trebamo uvijek vraćati”, kaže Majda Tometić, ravnateljica OŠ Kajzerica u Zagrebu.

Vanja Kani: Sada promatram sve kroz prizmu prezentacijskih vještina

„Urezalo mi se u pamćenje ono što je predavač Nikša Sviličić rekao – da ljudi često nešto ne znaju, ali baš sve osjećaju. I to da neverbalnu komunikaciju i interpersonalne vještine možemo usavršavati do te mjere da podsvjesno dopiremo do ljudi.

Njegova su predavanja bilo vrlo jednostavna, ali precizna i promišljena, a rezultirala su time da sebe i svijet oko sebe sada promatram kroz tu prizmu uvjerljivosti i prezentacijskih vještina”, ističe Vanja Kani, učiteljica u zagrebačkoj OŠ Matka Laginje.

Dejan Nemčić: Savršen spoj sadržaja za poučavanje i stvaranje životne ravnoteže

„Drago mi je što sam bio dio ovoga jedinstvenog programa Školske knjige. Akademija znanja i predavanja Mirte Fraisman Čobanov savršen su spoj sadržaja koje volim ukomponirati u svoja predavanja, a obuhvaćaju motivaciju, osobni razvoj i poticanje znatiželje.

Inspirativna predavanja podudaraju se s mojim osobnim vrijednostima u poučavanju i stvaranju životne ravnoteže koja nam je danas i te kako potrebna”, naglašava Dejan Nemčić, učitelj geografije u zagrebačkoj OŠ Ive Andrića i najbolji profesor na svijetu prema Global Teacher Award 2020. godine.

Stjepan Krajček: Dobili smo osjećaj zajedništva i sigurnosti 

„Akademija znanja odlična je prilika za povezivanje sa stručnjacima, ali isto tako i za stupanje u kontakt s kolegama učiteljima i nastavnicima.

Ako imamo bilo kakva pitanja, Školska knjiga je uvijek tu za nas, a to je ono što nam svima u ovom trenutku treba – osjećaj sigurnosti i zajedništva u Akademiji znanja”, izdvojio je Stjepan Krajček, dipl. učitelj iz OŠ Augusta Šenoe u Zagrebu.