Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

O predavanju:

Iako smo s godinama i iskustvom naučili nositi se sa stresom u učionici, preporučljivo je znati imenovati stvari koje su nam u tome pomogle. Stres je pokretač koji nas može unaprijediti ako znamo njime dobro upravljati i učiniti da radi u našu korist. Također, iako se s iskustvom dobro nosimo sa starim i poznatim situacijama, nove i nepoznate situacije mogu izazvati dodatne stresne reakcije. Naučite kako poboljšavanjem odnosa učenika i postojeće odgojno-obrazovne okoline, komunikacije i procesa ocjenjivanja, a radi povećanja zadovoljstva i motivacije učenika, neizravno bolje upravljati vlastitim stresom. Bavimo se rješenjem, a ne samo s problemom.

O predavaču:

Ana Čerenšek, prof. psih. Diplomirana psihologinja i mentalna trenerica. Nakon karijere u školstvu, titule stručne suradnice − mentorice, vođenja školskih sportskih timova na državnoj i svjetskoj razini, pisanja programa mentorstva učenicima sportašima, sudjelovanja u programu razvoja dvostruke karijere učenika sportaša, odlučila se za karijeru mentalne trenerice. U radu posebnu pozornost posvećuje razvoju izvrsnosti i performansa u sportskoj i općoj populaciji. Ima Q&A rubriku kao “Draga Ana” u časopisu Modra Lasta, a svoja znanja prenosila je i kao stručna suradnica u HRT-ovoj emisiji “Rekreativac”. Također, Ana je prva psihologinja koja je sudjelovala na Olimpijskim igrama kao dio tima sportaša i to u Rio de Janeiru 2016. godine, a od 2016. godine članica je zdravstvene komisije HPO-a.