Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

Upravljanje emocijama s pomoću transakcijske analize

O predavanju:

Znamo iz iskustva da ne možemo mijenjati druge ljude. Ali možemo sebe ako osvijestimo što je to što nas pokreće, koji su naši unutarnji motivatori, što je u pozadini našeg ponašanja i zašto nekad u razmjeni mišljenja s drugim ljudima doživimo neuspjeh, a nekad super “kliknemo”. Zašto nam smetaju neke reakcije i ponašanja? Kako to da su nam neki ljudi simpatični i dragi, a s drugima nikako ne možemo uspostaviti kontakt? Na ovom predavanju naučit ćemo osnovna stanja ega i tzv. referentne pozicije iz kojih uspostavljamo odnose. Kad prepoznamo vlastite pozicije i tzv. stanja ega iz kojih komuniciramo, lakše ćemo se nositi i s drugima i s njihovim stanjima. Transakcijska analiza je psihoterapijski smjer čiji je začetnik Eric Berne, a načela i alati iz transakcijske analize lako se primjenjuju u svakidašnjem životu. 

O predavaču:

Mirela Španjol, prof. vodeća je hrvatska poslovna konzultantica. Direktorica je i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge iz područja retorike, komunikacijskih, pregovaračkih vještina te leadershipa, tj. vodstva. Autorica je prvoga hrvatskog priručnika za retoriku Moć uvjeravanja. Školovala se na prestižnim domaćim i stranim poslovnim školama. Certificirana je poslovna trenerica od 2013. godine, članica je Hrvatske udruge za trenere HUC i aktivno pridonosi ugledu trenera kao profesije u društvu. Godine 2017. dobila je nagradu hrvatske udruge za odnose s javnošću HUOJ-a za doprinos struci. Svoj prvi roman „Drugi peron četvrti kolosijek“ izdala je 2018.