Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

Uloga učitelja/nastavnika u razvijanju kreativnosti djece i mladih

O predavanju:

Učitelji i nastavnici, uz roditelje, provode najviše vremena s djecom i imaju najveći utjecaj na njihov razvoj. Služe im kao primjer kako se valja ponašati te kao izvor znanja za razumijevanje svijeta oko sebe. Stoga je važna uloga učitelja i  nastavnika za razvoj sposobnosti kreativnog promišljanja i logičkog rasuđivanja kao nekih od ključnih kompetencija koje vrednuje suvremeno društvo. U središtu ovog predavanja bit će razumijevanje, kako da ostvarujemo kreativni rezultat umjesto da potičemo kreativnost koja nije prirodna.

O predavaču:

Izv. prof. dr. sc. Goran Vlašić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu voditelj je razvoja i inovacija toga fakulteta. Europska marketinška akademija i konzultantska tvrtka McKinsey proglasile su njegovu disertaciju jednom od tri najbolje u svijetu u području marketinga u 2010. godini. Dobitnik je državne nagrade za znanost, stipendije Fulbright, Nagrade „Dr. sc. Mijo Mirković” i mnogobrojnih drugih nagrada. Osnivač je Instituta za inovacije koji već više od 10 godina spaja znanost i praksu u obliku razvoja inovacijskih potencijala pojedinaca i kompanija.