Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

O predavanju:

Ono što je John Dewey nazivao refleksivnim mišljenjem mi danas nazivamo kritičkim mišljenjem. Postoji li učenje o tome kako misliti u klasičnom obrazovanju? Koliko je danas potrebno usmjeravati obrazovne sustave prema učenju o tome kako misliti, odnosno prema navikavanju na kritičko mišljenje? Je li to moguće ili je neformalno obrazovanje bolji put k usmjeravanju prema kritičkom mišljenju?

O predavaču:

Bruno Ćurko docent je na Odsjeku za učitelje Filozofskog fakulteta u Splitu i predavač na Odsjeku za filozofiju. Osnivač je Udruge za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi „Mala filozofija”. Sudjelovao je u mnogobrojnim obrazovnim projektima vezanim za kritičko mišljenje, etičko obrazovanje i filozofiju s djecom. Održao je više od 1300 radionica s djecom diljem svijeta. Objavio je više od 30 znanstvenih članaka, sedam udžbenika i metodičkih priručnika, tri knjige i jednu filozofsku slikovnicu. Član je uredništva nekoliko časopisa te programskih i organizacijskih odbora domaćih i međunarodnih konferencija i simpozija.