Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

O predavanju:

Prije pedeset godina Matthew Lipman započeo je filozofiju za djecu kako bi ona još u osnovnoškolskoj dobi naučila kritički misliti. Lipmanova nastojanja rezultirala su globalnim širenjem ideje i razvojem različitih pristupa u edukacijsko-dijaloškim programima koji se mogu obuhvatiti onim što se naziva filozofijom s djecom.

O predavaču:

Bruno Ćurko docent je na Odsjeku za učitelje Filozofskog fakulteta u Splitu i predavač na Odsjeku za filozofiju. Osnivač je Udruge za poticanje neformalnog obrazovanja, kritičkog mišljenja i filozofije u praksi „Mala filozofija”. Sudjelovao je u mnogobrojnim obrazovnim projektima vezanim za kritičko mišljenje, etičko obrazovanje i filozofiju s djecom. Održao je više od 1300 radionica s djecom diljem svijeta. Objavio je više od 30 znanstvenih članaka, sedam udžbenika i metodičkih priručnika, tri knjige i jednu filozofsku slikovnicu. Član je uredništva nekoliko časopisa te programskih i organizacijskih odbora domaćih i međunarodnih konferencija i simpozija.