Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

O predavanju:

Kritičko mišljenje razvija se u svakodnevnim situacijama i svim predmetima. A kako bismo učenicima pomogli u tom razvoju i potaknuli ih na kritičko mišljenje, korisne su metode kojima ćemo se baviti i na primjerima pokazati kako valja primijeniti te metode. Riječ je o Sokratskom dijalogu i Lipmanovoj metodi Zajednice filozofskih istraživača. Tu je još nekoliko zanimljivih funkcionalnih metoda koje ćemo upoznati – Metoda priče i biografsko učenje, Holističko učenje, Nelsonov dijalog.

O predavaču:

Dr. sc. Dinko Smilović, dr. med., radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojega predaje Temelje neuroznanosti na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga. Radio je na Sveučilištu Johanna Wolfganga Goethea u Frankfurtu, a u središtu njegova znanstvenog istraživanja su hipokampus i osnovni procesi učenja i pamćenja u neuronima. Uz nastavu i istraživanje često drži radionice za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi objašnjavajući misterije našeg mozga na jednostavan i pristupačan način. Organizator je mnogobrojnih kongresa i panela na kojima približava neuroznanost široj populaciji.