Poštovani članovi 5+ kluba,

žao nam je što ste propustili predavanje uživo. Ovdje možete pogledati snimke svih predavanja koja su održana na Akademiji znanja.

Vaš 5+ klub

O predavanju:

Prema istraživanjima učenici grade sliku o sebi na temelju načina na koji se učitelji i nastavnici odnose prema njima (Faro, 2015.). Učitelj i nastavnik ima moć potaknuti razvoj potencijala u učenika, ali i zaustaviti ga te demotivirati učenika, i to sve na temelju odnosa koji gradi s njim ili cijelim razredom. U ovom ćete modulu naučiti kako izgraditi kvalitetan odnos s učenicima te im pomoći da crpe svoje potencijale i školu doživljavaju kao mjesto kojemu pripadaju i na kojemu se osjećaju sigurno. Saznat ćete kako komunicirati u neugodnim situacijama te kako sačuvati svoj i integritet djeteta.

O predavačici:

Irena Orlović, MSc magistra znanosti psiho-socijalnog savjetovanja (Universität Graz). Neurolingvistička psihoterapeutkinja certificirana od strane njemačke krovne organizacije za Neurolingvističku psihoterapiju DVNLPt.

Osnivačica međunarodne škole “Harfa”. Autorica je nagrađivane web-aplikacije Pametnica, vlasnica i urednica izdavače kuće Harfa putem koje je prethodnih 17 godina proučavala literaturu uglednih svjetskih neuroznanstvenika. Vođena osobnim iskustvom kroz rad na ranoj stimulaciji sa svojom djevojčicom s teškoćama u razvoju neke od tih naslova objavila je i na hrvatskom jeziku pod sloganom “Knjige koje vole djecu” unutar svoje izdavačke kuće.

Zadnjih godina bavi se osvještavanjem važnosti pravilnog povezivanja i komuniciranja s djecom kako bi ona izrasla u snažne zdrave ljude koji će moći nesmetano crpiti svoje unutarnje potencijale. Redovito organizira i vodi edukacije koje osvještavaju važnost rane stimulacije. Također rado volonterski osnažuje roditelje djece s teškoćama u razvoju.